LMK-Nytt 9/18

LMK-Nytt 9/18

Publisert av Stein Christian Husby den 03.09.18.

NYTT FRA LMK 9/2018.

 

Mer synlighet, mer deltakelse og mer igjen til eierklubbene.

Overskriften markerer LMKs ambisjoner i tiden fremover. I LMKs nye Strategi- og handlingsplan fremkommer det tydelig at LMK tar mål av seg til å bli noe mer for eierklubbene enn en tilbyder av forsikring.

Den nye avtalen med IF Forsikring har bidratt til en rekke forenklinger i søknadsprosessen, noe som igjen avlaster merarbeidet knyttet til behandling av forsikringssøknader hos LMKs administrasjon. Dette er tid vi igjen vil donere tilbake til klubbene i form av deltakelse, politisk synlighet og bistand. Landsmøtet 2018 vedtok en forhøyet kontingent, som vil komme godt med til finansieringen av LMKs arbeid.

Av aktiviteter kan blant annet nevnes;

·         Økt deltakelse hos klubber på medlemsmøter og arrangementer.

LMKs styre og administrasjon har deltatt på en rekke medlemsmøter og klubb-arrangementer rundt om i landet denne våren og sommeren. LMK vil forsøke å stille opp så langt dette er mulig, og vår deltakelse koster ikke klubbene noe. Vi håper at vår deltakelse kan bidra til nærmere bånd mellom eierklubb og sentralledd, slik at vi kan trekke felles nytte av hverandre.

·         Ny konferanse i januar 2019 – Temakonferanse LMK.

Strategikonferansen i 2018 ble en suksess med nærmere 90 deltakere. Her var det spillerom for å drøfte viktige spørsmål for vår bevegelse fremover. Dette er saker det ikke er avsatt tid til når vi normalt sett har møttes på Landsmøtet.

Styret i LMK vil derfor repetere denne modellen og vil arrangere en temakonferanse i januar 2019. Eksakt tid, sted og saksliste kommer vi tilbake til.

·         «MOTORKONVOIEN 2019».

I 2019 fyller LMK 40 år. Dette vil vi markere, og derfor utgår Norgesløpet i 2019 og erstattes av et prosjekt som er gitt navnet «MOTORKONVOIEN 2019». Vi har fått med oss blant annet Lillehammer Veteranvogn Klubb, Motorveteranene Hedmark, Toten Gammelbilklubb, Merethe Larsen og Leif M. Skare fra LMK-Stafetten 2017 samt AMCAR.

Arrangementet vil få flere dimensjoner med alt fra en kjøretøypolitisk stafett gjennom landet hvor lokale klubber deltar og inngår, kjøretøytreff på Lillehammer, jubileumsfeiring av LMK samt en felles deltakelse på åpningen av nytt Norsk Kjøretøyhistorisk Museum på Hunderfossen på Nasjonal Motordag 9. juni 2019.

Det er allerede sendt ut noe mer utfyllende informasjon til LMK-klubbene. Dette vil løpende bli oppdatert. Det er likevel viktig at flest mulig klubber og medlemmer ser på egne muligheter for deltakelse, slik at vi kan skape et arrangement som gir hele bevegelsen det løftet den trenger. 2019 er et valgår, og tradisjonelt er politikerne mer lydhøre for våre behov og synspunkter. Tilbakemeldingene fra en rekke klubber er hittil ubetinget positive, og med lokal støtte fra våre nærmere 50.000 medlemmer har virkelig «MOTORKONVOIEN 2019» forutsetninger for å sette den motorhistoriske bevegelsen på kartet.