Åpningen av Eight Amcars Club senteret

Åpningen av Eight Amcars Club senteret

Publisert av Jørgen Bogen den 17.04.23. Oppdatert 06.01.24.

Vi i LMK hadde gleden av å delta på åpningen av Eight Amcars Club i Sørum. Dette var en flott anledning for oss til å møte andre entusiaster og vise frem vårt engasjement. Slik kan vi sikre at vi bidrar til å bevare og fremme interesse for motorhistoriske kjøretøyer.

Vi fikk en varm velkomst fra Eight Amcars Club og fikk muligheten til å se på de flotte kjøretøyene, som var utstilt. Det var tydelig at det ligger mye lidenskap og hardt arbeid bak restaureringen av disse vakre bilene. Her står også Kaiseren som ble brukt i den aller første Olsenbanden-filmen fra 1969. Eight Amcars Club har gjort en flott jobb med bygging av senteret - det har vært en lang reise. Bevegelsen har fulgt prosessen nøye med stor optimisme og interesse. LMK heier frem den fantastiske innsatsen og håper at senteret står som et fyrtårn for den kulturhistoriske verdien til kjøretøyhobbyen.

LMK benyttet også anledningen ovenfor de besøkende til å informere om hva LMK står for og hva vi jobber med. Vi fikk mange positive tilbakemeldinger fra både medlemmer i Eight Amcars Club og andre deltagere. Det var en flott mulighet for oss å spre budskapet vårt og skape bevissthet om viktigheten av å bevare motorhistoriske kjøretøyer. Det var også veldig hyggelig at Kulturminnefondet ved direktør Simen Bjørgen var til stede og fikk innsyn i en unik del av norsk kjøretøykultur. Simen Bjørgen fikk forøvrig Motorhobbys ærespris for arbeidet han har gjort med innføringen av tilskudd til rullende kulturminner.

Alt i alt var åpningen av Eight Amcars Club en vellykket begivenhet, og LMK er glade for å være en del av den. Å delta på slike arrangementer hjelper LMK til å videreutvikle sin kunnskap og samtidig støtte bilkulturen og bevaring av historiske kjøretøy i Norge.

 

Bilder: Stein Christian Husby, Ivar Engerud