Bok - PÅ HJUL MED WEHRMACHT

Bok - PÅ HJUL MED WEHRMACHT

Publisert av Jørgen Bogen den 02.11.23. Oppdatert 06.01.24.

 

Forbundet har blitt informert om at Asbjørn Rolseth har utgitt ny bok! Er du på jakt etter en julegave til en som har alt? Her har du i alle fall et veldig god forslag.

 

PÅ HJUL MED WEHRMACHT er en kjøretur gjennom Norge under 2. verdenskrig. Historien starter med bilene som ble brukt under felttoget i april 1940, da tyskerne fra første dag var avhengig av rekvirerte norske kjøretøyer for å okkupere landet vårt. I boka fortelles det om biler som var i skuddlinja i aprildagene og hvilken skjebne de fikk. Boka omtaler de spesielle tyske feltvognene som var i Norge, og hvordan Wehrmacht-soldatene fikk kjøreopplæring for å takle norske kjøreforhold. Her er det også historier om biler som ble skjult under krigen, som ble brukt til vågal flyktningetransport og som var mål for attentat. Et eget kapittel forteller om de dristige sabotasjeaksjonene mot norske bilverksteder. Hva som skjedde med tusenvis av tyskerbiler etter krigen får bred omtale. Bilenes krigshistorie slutter med Kongefamiliens fredsparade i Oslo i 1945. 

Boka er på 406 sider og inneholder 429 spennende bilder fra hele landet, de aller fleste tatt av tyske soldater som tjenestegjorde i Norge under krigen. 

Bestill boka direkte fra forlaget: Svein Sandnes Bokforlag – www.bokstabburet.no