Julehilsen fra styreleder i LMK

Julehilsen fra styreleder i LMK

Publisert av Carl A. Harbitz-Rasmussen den 24.12.23. Oppdatert 12.01.24.

Kjære LMK medlemmer.

Så senker julefreden seg - også i våre garasjer - nå som de aller fleste av våre kjøretøy er hensatt til vinterlagring - men ganske sikkert også vedlikehold og sjekk av tilstand på viktige komponenter før neste sesong. I forgårs snudde solen, slik at hver dag blir litt lysere, og om noen måneder vil vi igjen se terminlistene fylles opp litt etter litt.

Allerede den 9. mars inviterer LMK til Kjøretøyhistorisk konferanse 2024. Jeg håper mange vil prioritere å delta - det er åpen påmelding for alle medlemmer. Programmet er innholdsrikt og interessant. Dessuten er dette en god anledning til å knytte kontakt på tvers av klubber - noe som styrker nettverk og engasjement. Sammen står vi sterkere!

Om en drøy uke legger vi bak oss organisasjonens 44. år. I året som snart er over, er vår stab utvidet og beriket med én person;. Jørgen kom fra en styreposisjon, og var aldeles ikke ukjent med organisasjonen. Det har utvilsomt vært en fordel, og tilskuddet har vært kjærkomment for Kristin, Stein Christian og styret.

Det har vært høy aktivitet gjennom året, og jeg har fått gleden av å være tett på våre ansatte på viktige arenaer som Arendalsuka, Oslo Motorshow og sist på FIVA generalforsamling i Aten.

Jeg vil tro at våre medlemmer merker at vi har fått en egen ansvarlig for kommunikasjon - ikke bare internt, men i aller høyeste grad også eksternt. LMK synes og høres nå i mange fora, og det er tydelig at kunnskapen om vår eksistens har økt blant politikere, såvel som i viktige organisasjoner. Vi har dessuten fått en person til inn i FIVA´s sentrale komitéer.

Vår bevegelse - og det vi står for - befinner seg i et landskap i stadig endring. Hyppige krav til omstillinger i forhold klima og miljø, kan være begrensende for utøvelsen av vår lidenskap. I verste fall kan restriksjoner, som ikke lar seg reversere når de først er et faktum. Det er derfor mer enn noensinne viktig med et årvåkent og stødig lederskap, og et tydelig budskap om hva LMK står for.

Jeg vet at våre ansatte hele gjør sitt ytterste for å lede den historiske kjøretøybevegelsen i Norge inn i fremtiden på en måte som får minst mulig konsekvenser for deg og meg.

Vi - alle medlemmene i de mer enn 150 LMK tilsluttede klubbene - er LMK. Staben er vårt verktøy, og det krever at vi er engasjert. Vi som medlemmer plikter å gjøre oss kjent med organisasjonen, og det fellesskapet vi er heldig å få være del av. Bruk derfor litt av tiden utenfor kjøresesong til å sette deg inn i det arbeidet som nedlegges av LMK og FIVA.

På vegne av styret vil jeg ønske alle LMK’s medlemmer en riktig god jul og et godt nyttår!

Med vennlig hilsen,
Carl A. Harbitz-Rasmussen