Kulturminnedagene 2024

Kulturminnedagene 2024

Publisert av Jørgen Bogen den 15.03.24. Oppdatert 20.04.24.

Spor, nettverk og forbindelser

 

Bli med som arrangør av Kulturminnedagene og søk om 30.000,- i arrangementsstøtte før fristen 19. april!

 

I år avholdes Kulturminnedagene i tidsrommet 31. august til 8. september. Temaet for årets festival er «Spor, nettverk og forbindelser» og er ment som inspirasjon for lokale arrangører av Kulturminnedagene over hele Europa.

 

Lokale arrangører vil gjennom årets tema formidle aktuell historie, kulturarv og tradisjoner fra sine lokalmiljø – som knutepunkt i et større nettverk. Et nettverk av synlige og usynlige stier mellom kulturer, tradisjoner, mennesker, organisasjoner og samfunn.

 

Alle kjøretøyklubber og andre lokale arrangører kan søke om støtte fra Kulturvernforbundet via deres prosjekt «MIN kulturminnedag – mangfold og inkludering i nærmiljøet». Prosjektet, som er finansiert av Sparebankstiftelsen DNB, deles det ut opp til 30.000 kroner til lokale arrangører av Kulturminnedagene som i større grad ønsker å inkludere barn og unge og/eller minoriteter i sine aktiviteter.

 

Søknadsfristen er 19. april.

 

Kanskje dere allerede har planlagt aktiviteter i tidsrommet 31. august og 8. september, som kan bli en del av Kulturminnedagenes program? Les mer om Kulturminnedagene og muligheten til å søke støtte på www.kulturvern.no.

 

Forslag til arrangementer: 

  • Cars and coffee – (Inkludering av barn/unge – for barn: Boller og Bil yngste kan ta med seg ødelagt lekebil og lære å reparere?)
  • Samarbeid med museum eller næringsliv – lokal identitet og kulturarv
  • Samarbeid med andre kulturvernorganisasjoner: Husflidslag (tekstiler i biler), Historielag (lokalhistorie om lokale knutepunkt knyttet til kjøretøy; gamle bensinstasjoner, skyss stasjoner, verksteder etc. Og annen lokalhistorie knyttet til bil, motorsykkel eller annet kjøretøy).
  • Arrangere kurs eller verksted – benytte kunnskapen internt i kjøretøyklubben.
    Håndverk, bilelektro, reperasjon av interiør/eksteriør, justering av tenning og forgasser etc.
  • Friluftslivets uke arrangeres i samme periode: Hvilke av deres aktiviteter kan gjøres ute eller i samarbeid med friluftsorganisasjoner?
  • Fotoutstilling eller filmvisning
  • Nettverk – Synliggjøre samarbeid med

 

Flere arrangementsideer kan dere finne i European Heritage Days sin brosjyre for 2024: https://www.europeanheritagedays.com/sites/default/files/2024-01/Heritage%20of%20Routes%20Networks%20and%20Connections%20-%20European%20Heritage%20Days%202024_0.pdf