Nasjonalt Veteranbrannbiltreff

Nasjonalt Veteranbrannbiltreff

Sirener og dampfløyter for full musikk!

Ennå en gang har medlemskap i Oslo KAN båret frukter for to av de nå 17 tilsluttede medlemsforeningene: 1. Juni skaper nemlig Norsk Veteranskibsklub og Oslo Brannmuseum liv og røre på Akershuskaia ved å samkjøre to store arrangementer: Fartøyvernets dag (med åpne skip) og Nasjonalt Veteranbrannbiltreff (med et 40-talls påmeldte ba-bu-biler av eldre årgang fra hele landet).

Dette blir antakelig siste mulighet til å kunne gå ombord i D/S Styrbjørn her i Oslo. I løpet av sommeren forflyttes den ærverdige, kullfyrte slepebåten til Narvik der den var operativ i sine glansdager. Litt leit for Oslo havn, men en helt riktig avgjørelse sett i historisk perspektiv.

Vi tror ikke vi tar munnen for full hvis vi spår at denne dagen vil bli en kjempeopplevelse for teknisk-historisk interesserte i alle aldre her i byen, uansett om man selv er aktiv innenfor den bevegelige kulturarven eller om man så gjerne vil, men ikke riktig tør - i hvert fall ikke ennå.

Sistnevnte kategori oppfordres derfor innstendig til å ta en tur nedom kaia denne lørdagen for å bli overbevist om at DETTE er kulturminner det er verd å bruke fritida si på!
Og med fare for å krenke noen, i hvert fall bitte litt, vet vi av erfaring at selv godt voksne og ansvarlige brannmenn kan føle seg som femåringer igjen på deres årlige sammenkomst, spesielt om de får sjansen til å tute litt i kor...

Vel møtt! Hilsen, Tor-Ivar Volla.

Foto: LMK.