Norsk Motorhistorisk Senter blir stiftelse.

Norsk Motorhistorisk Senter blir stiftelse.

Publisert av Stein Christian Husby den 27.09.18. Oppdatert 09.11.18.

LMK hadde gleden av å være deltaker når den høytidelige overrekkelsen av skjøtet på bygningsmassen ble overlevert Jan Roger Sand Olsen i Drammen Motorhistoriske Klubb. Norsk Motorhistorisk Senter på Burud blir formelt sett en stiftelse fra nyttår 2019, men dette endrer ingenting ved dagens driftsform på Burud. Tvert i mot sikrer dette stedet for motorfolket på Burud, som har blitt et trekkplaster for fjern og nær. Burud byr på noe for gammel og ung, og nå blir det opp til den motorhistoriske bevegelsen at vi fortsatt bruker stedet slik at stiftelsen evner å opprettholde og utvide dagens drift. 

Under sermonien fikk spesielt inviterte deltakere en inngående omvisning på stedet, og her er det virkelig noe for en hver smak og interesse. Til stede var også en rekke fra Øvre Eiker Kommune samt rådmann og ordfører. Øvre Eiker kommune har for lengst innsett at den kulturhistoriske bevaringen og formidlingen som skjer på Burud er så viktig at salgssummen ble satt til 1,- krone. Dette er en viktig aksept for det arbeidet som gjøres her.

Burud har også en egen ungdomsgruppe som formidler videre mye av den kompetansen rundt eldre kjøretøy, som er i ferd med å forsvinne.

Burud har åpent hver onsdag ettermiddag hele året. Når været ikke lenger tillater uteaktiviteter, trekker man inn i bygningene som rommer mye interessant. Som vanlig var det også tett på parkeringsplassen denne onsdagskvelden.

 

LMK stiller seg i rekken av gratulanter.