Presentasjon av LMKs nestleder Anne Berit

Presentasjon av LMKs nestleder Anne Berit

Publisert av Jørgen Bogen den 23.05.23. Oppdatert 04.07.23.

Hei!

Først vil jeg bare takke for et fint landsmøte, og ikke minst takke for tilliten med at jeg får sitte som styremedlem i to nye år. Det har vært en fantastisk periode, med mye ny kunnskap, lærdom og bekjentskaper. Jeg setter stor pris på alt jeg får være med å oppleve, og alle menneskene jeg får treffe. Jeg er også så heldig, og føler meg beæret over å ha blitt valgt som nestleder i LMK. Nå er jeg veldig klar og motivert for å jobbe videre sammen med alle de dyktige menneskene rundt meg i forbundet.

Men nå skal dere få bli litt bedre kjent med meg. Mitt navn er Anne Berit Pedersen og jeg er 29 år gammel. Jeg kommer fra Haugesund, en fin liten by på Vestlandet. For de fleste er nok byen kjent for både filmfestival og sildajazz. Her bor jeg sammen med min samboer Oscar Emil, vår sønn Håkon på 1 år og valpen vår Luna. Jeg er utdannet markedskonsulent, men er for tiden hjemmeværende.

Hele livet har jeg vært interessert i alt av kjøretøy og motorsport. Jeg fikk min første crosser som 5 åring, og har siden den gang kjørt både trail, ATV, biler og så videre. Hele familien min deler denne interessen. Fra jeg var liten, så har jeg i ferier reist på museer og motorsport rundt om i Europa. I hele min barndom tok min far meg med på alt mulig. Det er mye takket være han, at jeg har denne interessen i dag. Hjemme var det alltid minst et veterankjøretøy, om det var bil, traktor eller lastebil. Vi har hatt mange fine kjøreturer, som jeg ikke ville vært foruten.

Da jeg ble 18 år, ble interessen min for veterankjøretøy bare sterkere. Jeg startet derfor å spare til egen veteranbil. 20 år gammel kjøpte jeg min første veteranbil, en Volvo 244 1977 modell. Denne bilen restaurerte jeg hjemme i garasjen, sammen med familien. Bilen ble tatt fra hverandre, rust ble fjernet og vi lakkerte bilen hjemme i garasjen. Resultatet ble overraskende bra, og jeg var veldig stolt over alt arbeidet jeg hadde lagt ned i bilen. Jeg heklet pynteputer og setetrekk, og sydde om nytt trekk til baksete. En veldig fin læringsprosess som jeg ikke ville vært foruten i dag.

Noen år senere solgte jeg bilen, og valgte å heller kjøpe bil sammen med min far og bror. Vi kjøpte da først en Opel Blitz, så en Jaguar XJ6, som vi hadde i noen år. Savnet etter Volvo ble for stort, og vi kjøpte en Volvo Amazon Herregårdsvogn og en Volvo 144. Volvo ligger mitt hjerte nært, og jeg føler meg utrolig heldig som i dag eier drømmebilen, herregårdsvognen.

I tillegg har min samboer en Saab 900, som står på lagring på klubbhuset til HVK. Denne har vi startet å restaurere, men det har blitt litt stopp. Vi skal nå i gang med å bygge en garasje hjemme, og få bilen hjem. Da satser vi på at vi med tiden vil få Saaben på veien igjen.

Siden jeg kom inn i styret i LMK i 2021, så har jeg blitt mor. I april 2022 kom lille Håkon til verden. Håkon har fått vært med meg på mange LMK arrangementer siden. Både på Ekeberg og Oslo Motor Show. Ikke minst har han vært med meg på styremøter. Det har vært viktig for meg å kunne ha han med meg, spesielt nå når han er så liten. Så dere kommer nok til å se meg med en liten krabat rundt meg innimellom. Jeg synes det er viktig og kjekt at han får være med, og bli introdusert for det som vi holder på med.

I tillegg til å sitte i styret til LMK, er jeg også sekretær og redaktør i Haugaland Veteranvogn Klubb. Jeg er også en av lederne og stifterne av HVK Mekkegruppa, som er klubbens ungdomsgruppe. HVK Mekkegruppa er min andre «baby», som jeg er fryktelig stolt over. Vi er et av norges eneste aktivitetstilbud for motor og veteran kjøretøy interesserte ungdommer. Vi er i dag over 20 ungdommer, i alderen fra 10 til over 30. Dette er fantastiske ungdommer, med en brennende interesse. Som kommer til å være medlemmer i lang tid fremover, spre glede og kunnskap om veterankjøretøy.

Mekkegruppa og rekrutering, er noe jeg brenner for og bruker mye tid på. Jeg håper og ønsker at det vil bli mer fokus på rekruttering og kunnskapsdeling fremover. Det er så utrolig viktig å dele kunnskapen vi sitter på nå, videre til nye generasjoner før det er for sent. Jeg vil også presisere at selv om jeg brenner for rekrutering og videreføring av kunnskap/historie, så betyr ikke det at det kun er ungdommer som skal rekrutteres. Det er like viktig å få flere voksne i alle aldre. Sammen har vi en felles kjerne, nemlig at vi har interesse for veterankjøretøy, kultur og historie. Det er det viktigste.

- Anne Berit