Rutebilhistorisk Avd. Sør-Troms nytt LMK Medlem

Rutebilhistorisk Avd. Sør-Troms nytt LMK Medlem

Publisert av Jørgen Bogen den 28.03.23. Oppdatert 06.01.24.

Den 1. Mars ble Rutebilhistorisk Forening avd. Sør-Troms godkjent som nytt medlem av LMK. Vi ønsker foreningen hjertelig velkommen som klubb. Det er en glede å se at det stadig kommer nye søknader om medlemskap i LMK.

Hva er noen av fordelene man får som medlem i LMK?

- Norges beste veteranbilforsikring (les mer om forsikringen her)

- Bistand med råd og bytte fra uhistorisk til historisk kjennemerke på kjøretøy (les mer om kjennemerke her)

- klubbarrangementer meldt inn til LMK vil være dekt av en sentral forsikring.

- Bistand med faglige og tekniske spørsmål

- Gratis StyreWeb (les mer om StyreWeb her)

- En del av et større felleskap med motorhistorisk vern som hovedmål

- Gratis Kurs

- Tilgang til møtelokaler sentralt i Oslo

- Man betaler som privatperson kun klubb kontigent, Klubben dekker medlemskap i LMK som per d.d. er 25 kr per klubbmedlem opp til 1400.

Pluss mye mer! Vurderer dere medlemsskap? ta kontakt på E-post

 

Vi takker for tilliten vi har fått av Rutebilhistorisk Forening avd. Sør-Troms og fortsetter arbeidet med rullende kulturvern.

 

"

Foreningens formål er å fremme interesse og forståelse for bussen som teknisk kulturminne og dens samfunnsmessige betydning i Norge. Foreningen arbeider aktivt for å bevare veteranbusser, selskapshistorikk, fotografier og gjenstander med tilknytning til bussdriften i Norge.

Vår virksomhet spenner over mange felt, restaurering av busser, registrering og nedtegning av historien til de mange busselskap og karosseribyggere som har vært i Norge, samling av rekvisita og effekter fra bussnæringen og samling av fotografier og arkivmateriell.

I Norge har det eksistert over 1000 rutebilselskaper og nær 300 karosserifabrikker. De aller fleste av disse er i dag historie; vi arbeider aktivt for at disse skal få sin plass i historien.

Foreningen ble stiftet i Bergen i 1983, og har siden vokst jevnt og trutt til i overkant av 1600 medlemmer, med 13 lokalavdelinger. Det har siden 1989 årlig blitt arrangert veteranbusstreff og utstilling i forbindelse med foreningens landsmøter. Dette er for mange medlemmer årets høydepunkt og vitamininnsprøytning for de som har pågående og langvarige restaureringsprosjekter."

Tekst hentet fra: Rutebilhistorisk Forening