Sikkerheten i førersetet

Sikkerheten i førersetet

Publisert av Jørgen Bogen den 20.04.23. Oppdatert 04.07.23.

Den 19. april ble LMK-medlemmer invitert til åpen dag hos Viking Kontroll, det var første gang Viking, IF og LMK samarbeidet om et arrangement med sikkerhet i fokus. Som et prøveprosjekt var det derfor kun åpent på stasjonene i Oslo, Gjøvik og Fredrikstad. Vi ønsker å se på mulighetene til å utvide arrangementet neste år.


Til tross for at vi ønsket at flere skulle ta turen, var de som dukket opp veldig fornøyde med opplegget. Det var et greit oppmøte på Fredrikstad stasjonen, med ca. 15 biler som var innom. Kommunikasjonssjefen i LMK fikk sin 1966-modell VW 1300 kontrollert, hvor det ble avdekket en dårlig hardy-skive. Det hadde nok ikke blitt avdekket like effektivt om det ikke hadde vært utført en sikkerhetskontroll på bilen. Det ble også sjekket bremsevæske på flere av de oppmøttes kjøretøyer. På bildene under ser man kontrolløren og noen av de oppmøtte medlemmene inspisere kjøretøyet under sikkerhetskontrollen.


Gjennom muligheter som dette ønsker vi å rette oppmerksomheten på sikkerhet å ser på dette som en god mulighet til å sette litt ekstra fokus før sesongen starter. Under sikkerhetskontrollen hadde medlemmene mulighet til å gå rundt og under kjøretøyet, stille spørsmål direkte til kontrolløren og med det få full innsyn i hvordan Viking Kontroll jobber med og kontrollerer veterankjøretøy.


Ved å sette fokus på sikkerhet ønsker vi å redusere antall ulykker hvor veterankjøretøy er involvert, samt redusere skadeomfanget dersom man først skulle være så uheldig å bli utsatt for en ulykke.

LMK takker alle medlemmer som tok turen, samarbeidspartnerne IF og Viking Kontroll for en hyggelig dag.