LMK hos unntaksgruppen til SVV

LMK hos unntaksgruppen til SVV

Publisert av Jørgen Bogen den 08.05.23. Oppdatert 06.01.24.

LMK ble invitert til Kongsvinger trafikkstasjon av unntaksgruppen i Statens vegvesen. Gruppen består av ca. 16 saksbehandlere som jobber med blant annet søknader for å bytte kjennemerke på veterankjøretøy.


«LMK har mandat fra Vegdirektoratet til å anbefale bytte av kjennemerke på veterankjøretøy som ikke er historisk korrekt. Dette gir eiere av veterankjøretøy mulighet til å søke om bytte av kjennemerke, dersom det kjennemerket de har er av ordningen før 1. April 1971, ikke er korrekt for kjøretøyet.


Vi fremførte et foredrag om norsk skilt historie, og hvordan vi bruker vår faglige kompetanse i søknadene som kommer inn til oss. LMK har i etterkant blitt forespurt videre bistand i saksbehandlingen til SVV, vi ser derimot at for å få mer nøyaktig informasjon må vi sikre oss mer dokumentasjon om norsk skilt historie. Vi er derfor på jakt etter å overta/låne/kjøpe eksemplarer av bøkene bilkalenderen og hvem eier bilen. Disse bøkene vil hjelpe oss i vårt arbeid med å bistå norske veterankjøretøy eiere. og verne om norsk skilt historie.

Vi håper at noen som sitter på disse bøkene er interessert i at disse kommer i flittig bruk.


Vi takker for at vi fikk komme.