Norgesløpet 2024

Norgesløpet 2024

I år ble Norgesløpet, en av Norges flotteste veteranbilløp, holdt i Bodø fra 21. til 23. juni. Dette arrangementet, som har vært en hjørnestein i norsk bilsportkultur siden 1922, tiltrakk seg 85 staselige veteranbiler og -motorsykler fra hele landet, samt noen fra Sverige.

Årets løp ble arrangert av Bodø Motorhistoriske Forening, som gjorde en fremragende jobb med å skape et minneverdig og velorganisert treff. Arrangementet startet fredag med en kulturgate på og rundt Rådhusplassen, der det var utstillinger av kjøretøy, tråsykler, motorer og til og med bunader. Kystlaget Salta var også til stede, noe som skapte en flott atmosfære for både deltakere og tilskuere.

Lørdagens hovedløp, Norgesløpet, startet og stoppet foran Luftfartsmuseet. Løpet gikk rundt Soløyvannet og ut til Skaug grendehus, før deltakerne kjørte tilbake til byen. Underveis samlet deltakerne poeng ved ulike poster, noe som gjorde løpet spennende og utfordrende, selv om det ikke var snakk om kappkjøring.

En av de største attraksjonene var en hundre år gammel Bugatti, som tidligere hadde blitt brukt til frakt av gravsteiner i Øst-Tyskland. I tillegg kunne publikum beundre en Rover modell 8 fra 1907, sammen med mange andre unike biler og motorsykler. Løpsleder Bjarne Samuelsen hadde også noen overraskelser på lur, inkludert to flotte biler som hadde tilhørt kjente navn i norsk historie.

Søndagen ble avsluttet med turer til Kjerringøy og Saltstraumen, noe som ga de tilreisende deltakerne en smak av den vakre naturen rundt Bodø.

Bodø Motorhistoriske Forening fortjener stor ros for deres innsats og organisering av et fantastisk treff. Dette var en begivenhet som både deltakere og publikum vil huske lenge. Vi ser allerede frem til neste års Norgesløp arrangert av Larvik- og Sandefjord Veteranbilklubb og takker alle involverte for en vellykket helg.