Oslo Motor Show 2023

Oslo Motor Show 2023

Publisert av Jørgen Bogen den 03.11.23. Oppdatert 06.01.24.
Årets Oslo Motor Show var en betydelig suksess for forbundet. Dette året bestemte vi oss for å gå full fart fremover med arrangementet. Vi ønsket å understreke at den motorhistoriske kulturarven handler om mye mer enn bare kjøretøy. Det dreier seg også om de små detaljene, som campingutstyr, gamle termoser, radioer og annet utstyr som en gang var en del av reisene med bil i gamle dager.

I tillegg til de imponerende bilene, hadde vi en hel rekke andre fascinerende elementer på utstillingen. Blant høydepunktene var en 1963-modell Widerøe kjent som "Lillebror," nostalgiske bord, sofaer, skilt fra Trygg Trafikk og mye annet spennende utstyr. Blant de utstilte kjøretøyene fant man en Volvo 142 fra 1968, Renault 16 TL fra 1972, Chalmers fra 1918 – Banan Mattiessens gamle varebil, Jaguar Daimler double six fra 1992 og til slutt en Piaggio Vespa fra 1971.

I år byttet vi ut det vanlige teltet med "Lillebroren" og erstattet de kjedelige plaststolene fra Europris med en sofagruppe fra 70-tallet. Denne sofaen var så behagelig at det var en utfordring å holde seg våken i den, og man hadde lyst til å bare synke ned i drømmeland. Dette ga oss også en bedre mulighet til å invitere folk inn på standen for en hyggelig samtale.

Vi mottok en overveldende mengde positive tilbakemeldinger fra både publikum, deltakende klubber og utstillere. Det var faktisk ikke en eneste negativ tilbakemelding å spore. Selv generalsekretæren i AMCAR, Hillberg, tok seg tid til å besøke vår imponerende stand.

På årets Oslo Motor Show hadde 18 LMK-klubber egne stands, og generalsekretæren, kommunikasjonssjefen og styrelederen i LMK besøkte hver enkelt klubb. Mange applauderte vårt arbeid og den økte synligheten som forbundet har oppnådd i det siste.

I et møte med samferdselsdepartementets statsråd den 18. september, hadde LMK offisielt invitert Jon-Ivar Nygård til Oslo Motor Show 2023. I tillegg til LMKs invitasjon hadde AMCAR, en av LMKs grunnleggere, også invitert statsråden til arrangementet. Statsråden tok en veloverveid beslutning ved å akseptere begge invitasjonene. Tidligere hadde Lasse Lager, avdelingsdirektør i departementet, deltatt, men dessverre hadde han ikke mulighet til å være med i år.

Statsråden hadde satt av halvannen time til å besøke Oslo Motor Show. Både AMCAR og LMK guidet statsråden gjennom flere stands før vi avsluttet med en runde på den mest imponerende standen. Her fikk statsråden muligheten til å prøvesitte både en Chalmers fra 1918 og Widerøe "Lillebroren" fra 1963. Han uttrykte stor entusiasme for historien og den betydningsfulle innsatsen LMK gjør for entusiaster. Han var så engasjert at han knapt kunne la være å berøre kjøretøyene.

Under omvisningen fikk vi også muligheten til å diskutere noen av de utfordringene vi står overfor, inkludert E10, som vi oppfatter som et dårlig egnet produkt som blir pålagt kjøretøyentusiaster.